DE EN HU

Miben különböznek a hajók?

A nyers számokból sokszor nehéz megragadni, hogy miben különböznek modelljeink és főleg melyik hajó kinek ajánlható. Sokszor kértek ebben tanácsot, ezért most megosztjuk tapasztalatinkat.

A több éve sikeresen szereplő E-volution 660-as forgalmazása során sokan érdeklődtek, hogy létezik-e kisebb modell.

Alapvetően az alábbi okokból keresték/keresik az E-motion 600-ast:

Az E-motion 600-asba a legtöbb ötletet, praktikus megoldást belezsúfoltuk, ami már az E-voluiton 660-asban is nagy sikert aratott.

A legfontosabb méreteit nem vagy csak kis mértékben csökkentettük, így például a kokpitja ugyanolyan hosszú, mint az E-volutioné. Teljes hosszát sem csökkentettük 6m alá így sok versenytársával ellentétben többnyire átéri a balatoni hullámokat és nem kezd bukdácsolni, mint egy 5,3-5,5 m hosszú motoros.

A számszerűsíthető különbségeket az alábbi táblázatban foglaljuk össze

SzempontE-motion 600E-volution 660
Teljes hossz6.0 m6.6 m
Teljes szélesség1.8 m2.1m
Befogadóképesség6 fő7 fő
Kabin mérete2 fekhely2+1 fekhely
Kokpit méretemax. 5-6 főnek7 főnek is kényelmes
Orrnapozó mérete1 főnek elegendő2 főnek elegendő
CE kategóriaCC
Ára27.500 Euro-tól39.900 Euro-tól

Ahogy a fentiekből is látszik a különbség gyakorlatilag egy kategóriányi.

Az E-motion azoknak ajánljuk, akik általában párjukkal vagy szűkebb családdal hajóznak ki és csak ritkábban használják a hajót nagy társasággal. A tapasztalataink szerint azon kedves ügyfeleknek is kitűnő választás, akik bármilyen okból korábban csónak vásárlásán gondolkodtak elektromos motorral, de annál valami sokkal igényesebbet, élvezetesebbet és nem utolsó sorban értékállóbba szeretnének befektetni.

Az E-volution pedig már a nagyobb társasággal vagy nagy túrákat tervezőknek ajánljuk, mivel fedélzetén 6-7 fő is hosszú távon kényelmesen tud kikapcsolódni és nagyobb hullámokat is kisimítja a hajó.

További cikkek